Pukranvaara Balvva Ganda "Pipo"

Pipo 13,5 vuotta. Kuva Laura Perttuli

Pipo KoiraNetissä

sukupuoli: uros
syntynyt: 6.2.2002
vanhemmat: Pilvipolun Severi x Pukranvaara Biekka Savkkas
kasvattaja: Mirjam Mäenpää, Pukranvaara kennel
omistaja: Laura Perttuli, Kuusamo

 

¤ lonkat A/A
¤ silmät terveet (tark.7/14)
¤ prcd-PRA: terve (geenitestin perusteella)
¤ Pompen -tauti: terve ( geenitestin perusteella)
¤ DM: terve (geenitestin perusteella) 

¤ virallisesta näyttelystä EH

¤  3 pentuetta (yksi pentu Seitavuoren kennelissä v.2014, 9 pentua Äänekäs-kennelissä v.2014, Kajaskiven A-pennut v.2015)

Piposta kertomaani ennen A-pentujen syntymää keväällä 2015:
"Pipo on yli 13-vuotias ikäisekseen erittäin hyväkuntoinen uros, todellinen tervaskanto. Luonteeltaan tämä charmantti herra on avoin, iloinen ja rohkea koira, äänivarma, ei pelkää laukauksia. Pipo asuu maalaistalossa kolmen koiran ja kissojen muodostamassa laumassa. Nuorempana Pipo on ollut mukana tallitöissä ja osoittanut selkeätä paimennustaipumusta oman pienen lammaslauman kanssa. Pipo on keskikokoinen, kaunisrakenteinen ja -turkkinen uros, jolla on komea uroksen pää- ja ilme. Pipo on käynyt pari kertaa virallisessa näyttelyssä arviolla EH. Lonkat A ja silmät terveet ( tark. 7/2014 ). Pipon terveyden vaikuttavin meriitti on 13 vuoden ikä ja yhä erinomainen kunto, se on ollut terve koko ikänsä ja toivottavasti periyttää samaa myös jälkeläisilleen. Pipo on kunnostautunut suvunjatkossa vasta varttuneella iällä. Sille syntyi marraskuussa 2014 pentue (9 pentua) Äänekäs - kenneliin ja jouluaattona 2014 yksi pentu Seitavuoren kenneliin.

Pipon isä oli Pilvipolun Severi, joka kuului paimensukuisten lähes legendaariseen Pilvipolun S- veljessarjaan joiden emänä oli Pilvipolun kantanarttu Irene ja isänä Shacal Loitsu. Pipossa on paljon isänsä olemusta. Severi oli luonnetestattu pistein +193. Severiä itseään ei ollut poropaimennustestattu, mutta sen kolme veljeä on läpäissyt testin. Pipon emä Pukranvaara Biekka Savkkas asui Pipon lähipiirissä ja oli kuulemani mukaan kaunis, hyväluonteinen, perusterve koira. Mainittakoon tässä vielä Biekkan isä,  Kievraduv'va Karvajalka, joka oli yksi suosikkipaimensukuisistani aikoinaan. " (NT 2015)

Pipo 13,5 v. Kuva Laura Perttuli

Pipo 12 v. kuva Laura Perttuli

Pipo 13,5 v. Kuva Laura Perttuli

kuva Laura Perttuli

Pipo lähes 13 v.