Kukkipuun Viertu "Onni"

kuva: Päivi Reiman

 Onni KoiraNetissä

sukupuoli: uros
syntynyt: 6.2.2007
vanhemmat: Pouta x Kukkipuun Niitty
kasvattaja: Leila Snellman, Kukkipuun kennel
omistaja: Meiju Eronen, Mikkeli

¤ lonkat A/A
¤ silmät terveet (tark.12/13)
¤ kyynärät 0/0
¤ polvet 0/0
¤ Pompen-tauti: terve
¤ prcd-PRA: terve
¤ DM: kantaja


¤ luonnetesti +150 p., laukausvarma
        ¤linkki luonnetestivideoon ja osa-alueisiin
¤ virallisesta näyttelystä EH, Katselmuksissa useita palkintosijoituksia
¤ jälkeläiset:  Puurattaren P- ja O -pennut (  7/2008,12/2008),  Kajaskiven P-pennut (4/2014)

Ajatuksiani Onnista maaliskuussa 2014 ennen P-pentujen syntymää :
"Onni on 7-vuotias herrasmies, joka asuu Mikkelissä kerrostalossa yhdessä toisen paimensukuisen uroksen kanssa. Luonteeltaan se on avoin, rauhallinen, hyvähermoinen ja rohkea koira.  Onni ei hötkyile eikä hauku turhia, omistajansa mukaan "perinteinen suomalainen äijä joka ei pukahda jos ei ole välttämätöntä asiaa". Kulkee pääosin vapaana kaikki lenkit, koska on hyvin tottelevainen ja luotettava. Onnin kanssa harrastetaan arkitokoilua ja etsintätehtäviä omaksi iloksi. Luonnetestattu kokonaispistein +150 p. (hermorakenne tasapainoinen +2,  laukausvarma )  

Onni on keskikokoinen, erittäin kaunisrakenteinen ja hyväliikkeinen uros. Komeudesta on todisteena useita palkintosijoituksia Katselmuksissa ja virallisesta näyttelystä se saanut EH:n. Lonkat A, kyynärät 0-0, polvet ja silmät terveet ( tark. 12/13 ). ). Prcd-pra ja Pompen statukset molemmat A eli terve geenitestin perusteella. Onni on ollut aina terve, ei herkkyyksiä ruoka-aineille tms.  

Onnilla on kaksi aiempaa pentuetta, jotka ovat kaikki pian 6 -vuotiaita (Puurattaren O- ja P pennut). Saamieni tietojen mukaan Onnin aiemmat pennut ovat  terveitä ja hyväluonteisia selkeästi aikuisikään ehtineitä koiria. Lähes kaikki Onnin jälkeläiset (10 / 12 pentua) on lonkkakuvattu ja silmätarkastettu erinomaisin tuloksin.    

Onnin suvussa on paljon minulle tuttuja koiria. Valitsin Onnin sulhaseksi Rovalle juurikin sen erinomaisen tasapainoisen luonteen perusteella, jollaisia koiria sen suvussa on enemmänkin. Onnin isä
Pouta eli kotoisammin Samppa kuului sisarussarjaan, josta on lähtöisin useampi hienoluonteinen paimensukuinen. Emä Kukkipuun Niitty edustaa vahvaa ja tasapainoista Huhtun Gaissan emälinjaa. Onnin taustalla on myös paimensukuisten vahva vaikuttaja ja Pilvipolun kennelin kantanarttu Irene." (NT 3/2014) 

kuva: Henna Risunen

kuva: Päivi Reiman