BH PEHA-A PERA-A TK1 TK2 Kajaskiven Nattura "Rova"

Kuva Henna Risunen

 Rova KoiraNetissä

sukupuoli: narttu
syntynyt: 27.7.2010
vanhemmat:
SE JVA & SE MVA LP1 Riddarens Balto X Pilvipolun Villa-Cugu
kasvattaja: Noora Törnqvist, Kajaskiven kennel

omistaja:Henna Risunen, Helsinki


¤ lonkat A/A
¤ kyynärät 0/0
¤ silmät terveet ( tark. 12/15)
¤ polvet 0-0
¤ Pompen-tauti: terve
¤ prcd-PRA: terve
¤ DM: terve

¤Luonnetesti + 128 p.
     ¤luonnetestin osa-alueet
¤näyttelystä EH, Katselmuksissa palkintosijoituksia
     ¤näyttelyissä sanottua
¤läpäissyt poropaimennustestin (Sodankylä -12)
, osallistunut poropaimennuskisoihin
¤TK1 (4/13)
¤BH (7/13)
¤PEHA-A (9/13)
¤PERA-A (10/13)
¤ TK2 (5/15)

¤kaksi pentuetta: Kajaskiven P-pennut 4/2014 ja Villasukan pentue 9/2017

Ajatuksiani Rovasta maaliskuussa 2014 ennen P-pentujen syntymää:
 "Rova on 3,5-vuotias sijoitusnarttuni, joka asuu Helsingissä kerrostalossa neljän koiran lauman nuorimmaisena. Rova on ystävällinen, vauhdikas ja reipas neiti, jonka kanssa harrastetaan aktiivisesti päälajina pelastusetsintä. Pelastuskoirakokeista Rova on suorittanut PEHA-A ja PERA-A -kokeet hyväksytysti ja tähtäimenä on hälytysryhmässä toimiminen oikeissa etsintätilanteissa viranomaisten apuna. Rova on suorittanut käyttäytymiskokeen (BH) ja tottelevaisuuskokeista sillä on koulutustunnus TK1 sekä kilpailuoikeus VOI -luokkaan. Poropaimennustesti suoritettu hyväksytysti (Sodankylä -12 ) ja osallistunut myös poropaimennuskilpailuun. Luonnetestattu kokonaispistein +128 p.

Rova rakastaa tehdä asioita yhdessä oman ihmisensä kanssa ja sillä on hyvä työmoraali. Ahneena koirana sitä on helppo motivoida ruuan avulla. Vaikka Rova on toimelias koira, niin se osaa myös rauhoittua kun mitään erityistä ei tapahdu eikä yksinolossa ole koskaan ollut mitään ongelmia. Rova on kaunis- ja terverakenteinen keskikokoa pienempi narttu, jolla on kaunis pää ja ilme. Lonkat A, kyynärät 0-0, polvet ja silmät terveet (tark. 12/ 13). Prcd-pra ja Pompen statukset molemmat A eli terve geenitestin perusteella. Rova on ollut koko elämänsä ajan terve, ei herkkyyksiä ruoka-aineille tms.

Rovalla on mielenkiintoinen sukutausta, josta löytyy lisätietoa sen vanhempien esittelyjen takaa. Rovan isä on ruotsalainen
Riddarens Balto, joka on rotuunotetun kantakoira Saiken jälkeläinen. Emä on Pilvipolun Villa-Cugu, jonka suvusta mainittakoon sen emä Kello Riina joka on paimensukuisten yksi suosikkikoirani kautta aikojen. " (NT 3/2014)

kuva: Henna Risunen

kuva: Timo Uola

Kuva Henna Risunen

kuva: Henna Risunen